Endüstriyel Rafların Periyodik Muayenesi İstanbul

  • 3 May 2023 – 2 dakikada okunur

Depolama kolaylığı ve yer tasarrufu sağlayarak harika işler başaran Endüstriyel Raf Sistemleri endüstrideki en büyük yardımcılarımızdır. Depolayacağımız malzemelerin tür, ambalaj ağırlık ve boyutlarına göre farklı tasarımlara bürünürler. Tüm raf sistemleri için geçerli olan bir ortak özellik de Endüstriyel Rafların Periyodik Muayenesidir. “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği 2020 Taslağıçalışmasında yer alan ve taslağın bu haliyle kabul edilmesi durumunda Endüstriyel Rafların Periyodik Muayenesi yasal bir zorunluluk haline gelecektir.

Endüstriyel Rafların Periyodik Muayenesi İstanbul

Bu taslak çalışmasında da endüstriyel raf sistemlerine yer verilmesi ile bu konunun önemini bir açıdan daha anlama fırsatı bulmaktayız. “TS EN 15635:2008 Çelik Statik Saklama Sistemleri- Saklama Ekipmanlarının Uygulama ve Bakımı” standardı ve “İş Sağlığı ve Güvenliği Madde 6” kapsamında gerçekleştirilen bu muayenelerde sorgulanan durumlardan bazıları şu şekildedir;

  • Raf Ayak Koruyucularının Durumu
  • Raf Statik Hesabı
  • Mevcut Durumun Raf Kurulum Projesine Uygunluğu
  • Hasar ya da Sehim Durumları
  • Darbe Alan Raf Elemanlarının Durumu
  • Düşey ya da Yatay Ekseninden Kaçıklığı
  • Kaynaklı Bölgelerin Analizi
  • Zeminin Uygunluk Durumu
  • Depolanan Elemanların Durumu
  • İş Güvenliği ve Uyarılarının Levhalarının Durumu

Yapılan kontroller sonucunda, raflar risk sınıflarına uygun olarak etiketlenmektedir. Bu durum asansörlerde yer alan kırmızı etiket (Düşük Güvenlik Seviyesi- Yüksek Riskli-Kullanılamaz ), mavi etiket (Orta Güvenlik Seviyesi- Hafif Riskli-Kullanılabilir) ya da yeşil etiket (Yüksek Güvenlik Seviyesi- Minimum Riskli-Kullanılabilir) risk uygulaması ile benzerlik göstermektedir. Endüstriyel Raf Sistemleri Periyodik Muayenesinde yeşil, amber ve kırmızı etiketler düşük, orta ve yüksek risk seviyelerini ifade etmektedir. Bu etiketlere göre gerekli aksiyonlar alınarak işletmelerimiz daha güvenli hallere getirilebilir. Lojistik alanında birçok firmanın ve üretim alanında hizmet veren firmaların depolarının yer aldığı bölgelerde; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Tekirdağ Endüstriyel Raf Periyodik Muayenesi hizmeti sunarak bu alanda da sizlerin ve işletmelerinizin güvenliğini sağlamaktayız.

Endüstriyel Raf Statik Hesabı İstanbul

Rafların kurulacağı zemini, raf elemanlarını ve taşıyacakları yükleri türlerine göre analiz etme işlemine Raf Statik Hesabı denilir. Deponuzda alan tasarrufu ve depolama kolaylığı elde etmek için gerçekleştirilen endüstriyel raf sistemleri kurulumu esnasında raf statik hesabı da yapılmış olmalıdır. Eğer kurulum süresinin üzerinden zaman geçmiş ve hala Raflarınızın Statik Hesabı mevcut değilse bu konuda Ekipman Muayene Danışmanlık Hizmetleri ile iletişime geçebilir ve Raflarınızın statik hesabını yaptırabilirsiniz.

Simülasyon programları yardımıyla yüklerin her bir raf elemanına uygulayacakları maksimum moment miktarı ve bunun raf elemanlarında oluşturacağı gerilim hesaplanır ve bu durum raporla görselleştirilerek belgelenir. Bu sayede kapasitesi belirlenememiş depo raflarının, bilgisayar destekli statik ve dinamik hesaplar yapılarak, taşıma kapasiteleri tespit edilebilmektedir.