top of page

İstanbul Periyodik Muayene Topraklama ve Paratoner Ölçümü

Topraklama ölçümü elektrik tesisatında bulunan bütün bileşenlerin; panolar, cihazlar ve makinelerin kullanıcılara temas noktaları ile toprağa bağlı elektrotlar arasında iletken bir bağlantı bulunup bulunmadığının testi işlemidir. Elektrot eleman toprakla bütünleşerek toprak ile elektriksel bir bağlantı gerçekleştirir. Burada elektrot olarak belirtilen topraklama kazığı ya da topraklama levhası benzeri iletken bir parça olabilmektedir. Topraklama Ölçümü; iş sağlığı ve güvenliği adına firmanızın her noktasında yer alması gereken ve yetersiz olduğu yerlerde ciddi hasarlara neden olan bir ölçümdür. Topraklama yöntemleri ile toprağa aktarılamayan elektriksel yük insanlar ya da makinalar üzerinden bir yol izleyerek kazalara sebebiyet verir. Bunun sonucunda elektrik çarpılmaları ve makine hasarları gerçekleşir. Topraklama Ölçümü İstanbul Periyodik Muayene ile firmanızda ki topraklama sisteminizin yasal gereksinimleri ve asgari güvenlik şartlarını ne oranda karşıladığını analiz ederek sizlere bu konuda bilgi sunabiliriz.

Topraklama ve Paratoner Ölçümü

Topraklama Ölçümü Yapan Firmalar İstanbul Periyodik Kontrol ve Muayene


Topraklama Ölçümü Yapan Firmalar İstanbul Periyodik Muayene firmaları topraklama ölçüm yöntemlerinden her birinin uygulanması esnasında kalibrasyonu gerçekleştirilmiş cihazlar kullanılmaktadır. Düzenli periyotlarla kalibrasyon zorunluluğu buluna bu cihazların güvenilirlikleri ve ölçüm hassasiyetleri buna bağlıdır. Bu işlemlerin takibi ve uygulanmasında kalite yönetim sistemlerinin önemi büyüktür. Ölçüm hassasiyeti kazandırılan cihazlarla yapılan Topraklama Ölçümü Yapan Firmalar İstanbul Periyodik Kontrol ve Muayene işlemi standartlara uygun olarak gerçekleştirilir. Topraklama ölçümleri sonucunda periyodik muayene ya da danışmanlık firmanızdan cihaz kalibrasyon sertifikalarını da istemeyi unutmayınız. Kalibrasyonu sertifikası bulunmayan cihazlarla yapılan ölçümler geçersizdir.


Paratoner İstanbul Periyodik Muayene


Paratoner (Yıldırımdan Korunma Sistemleri) yakalama ucu, indirme iletkeni, tespit elemanları muayene klemensi ve koruma borusu bileşenlerinden oluşur. Yıldırım düşmesi durumunda yakalama ucu ile yıldırım yükünü kendi üzerine çekerek yıldırım darbesinin güvenli bir şekilde toprağa iletimini sağlar ve binamızdaki diğer bileşenlerin zarara uğramasının önüne geçer. Yıldırımdan korunma sistemleri Faraday Kafesi, Frenklin Çubuğu (paratoner) Aktif Paratoner ve İç Yıldırımlıklar (Parafudr) olarak kullanım amacı ve uygulama alanına göre çeşitlilikler göstermektedir. Paratoner İstanbul Periyodik Muayenesi yıldırımdan korunum tesisatımızın topraklama, korozyon, izolasyon ve süreklilik durumu larını analiz ve tespit edilmesi işlemidir. Paratoner periyodik muayenesi ile bir taraftan yasal gereksinimlerin yerine getirilmesini sağlarken öte yandan asgari güvenlik şartlarını ne oranda karşıladığını analiz ederek sizlere bu konuda bilgi sunabiliriz.


280 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page