top of page

Yangın Söndürme Tesisatı Periyodik Kontrolü

İş Ekipmanları İçin Sağlık ve Güvenlik Kontrolleri

Yangın tesisatı için tercih edilen ekipmanlar kişilerin sağlığını ve güvenliğini korumak için kaliteli malzemelerden seçilmiştir. Yangın tesisatı periyodik kontrol yapılırken İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu şartları ön plana alınıyor. Kişisel yaşam alanları ve kamu kuruluşları için kurulan yangın tesisatlarında son gelişmiş tesisat ürünleri kullanılıyor. Bina yapısına ve kullanım amacına göre farklı modellerde yangın tesisatı döşemesi yapılmakta.

Yangın tesisatı periyodik kontrolü işleminde kurulumu yapılacak olan teçhizatların periyodik ve korozon analizi yapılır. Sızma, aşınma, deforme, bağlantı, ısı, basınç, aşınmışlık ve temizliği gibi faktörlerin bakım ve onarımı profesyonel şekilde yapılıyor. Bu sayede iş güvenliği ve kişilerin yaşam güvenliği garanti altına alınmış olacaktır.

Binalar İçin Özel Yangın Tesisatı

Kişisel yaşam konutları, özel kurumlar, resmi kurumlar ve diğer mekan yapılarına özel geliştirilen yangın tesisatları bulunuyor. Olası yangınlar sonucu zararı en aza indirmek, erkenden önlem almak ve söndürülmesi için gerekli olan bütün organizasyonlar itina ile seçiliyor. Yangın tesisatı periyodik kontrolü işlemi sayesinde saha önce var olan tesisat üzerinden düzenlemeler ve onarımlar yapılıyor. Bina tipine göre seçilen ebatlardaki yangın tesisatlar sayesinde can ve mal güvenliği garantiye alınıyor. Yangın öncesi tercih edilecek olan tesisat ekipmanların kolay kullanımı sayesinde erken müdahale işlemi hızlanacaktır.

Boru Tesisatı ve Dolapları

Olası yangın durumunda itfaiye müdahalesi için boru tesisatları en kullanışlı şekilde yerleştirilir. Su alma hattının kaliteli ekipmanlar ile desteklenmesi ve yüksek basınçlı sulara karşı dayanıklı özelliğe sahip olan yapısı vardır. Yangın tesisatı periyodik kontrolü sırasında bağlantı ağızlıkları, yağmurlama, yangın dolapları ve materyalleri için inceleme yapılıyor. Bina yüksekliği ve yerleşim alanına göre seçilen boru tesisatı ve materyal dolapları ile güvenlik önlemleri ilk olarak sağlanmış olur.

Yangın tesisatı periyodik kontrolü binanın bütün durumları göz önüne alarak raporlanır. Toplanma, eğitim, sağlık, depo ve atölye gibi kapalı yerlere göre farklı türlerde yangın dolapları ve boru tesisat kurulumları sağlanıyor. Hortumların ebadına göre ayarlanmış yangın dolapları yerleştirilir. Serme ve bağlama işlemini hızlı yapmak için eklenmiş kabinler yer alıyor. Bu sayede itfaiye görevlisi olmadan alanında eğitilmiş personeller ile yangına erkenden müdahale etme şansınız yüksek olacaktır.

Doğal afet sonucu oluşan ya da başka nedenlerden dolayı meydana gelen yangınlar için alınan önlemler vardır. Yaşam alanları ve kullanım alanlarının güvenliği için yangın tesisatları yenilenmiş ve geliştirilmiş ekipman kullanımı tercih edilmiştir. Bunun için yangın tesisatı periyodik kontrol incelemesi düzenli olarak yapılır ve kurulumu yapılan mekana göre kullanım düzeneği yerleştirilir. Periyodik kontrollerde alanında uzman ekipler ve kaliteli ekipmanları ile tespit edilen eksikler belirlenir ve onarım için çalışmaları başlar.

Yangın Tesisatlarında Muayene

Bina tipin göre ve iklim şartlarına göre tercih edilen tesisat döşemelerinde belirlenen muayene raporlarına göre eklemeler yapılıyor. Yapılan birçok tesisat muayenesi ile çıkabilecek yangınlara karşı tedbirler alınmış oluyor. Yangın tesisat periyodik kontrol için uygun olan kaliteli ekipmanları ve kullanımında uzman olan personellerden teknik destek alınıyor. Yönetmenliğe göre hareket edilmesi yangın tesisatlarının kurulumunda resmiyet kazanıyor. Bu yüzden güvenli ve garantili bir şekilde tesisat kurulumları için iletişim adreslerinden detaylı bilgi alınabilir.

Yangın tesisatı periyodik kontrolü sırasında geliştirilmiş olan yangın alarmları, suya dayanıklı olan boru tesisatları, belirlenen istatistiklere göre ayarlanarak kullanılabilir onayından geçiyor. Büyük yangınları önlemek, itfaiye desteği gelene kadar önlem alabileceğiniz yangın tesisatları için gerekli olan bütün materyaller hizmetler arasında yer alıyor. Periyodik kontrollerden geçemeyen tesisat düzenekleri için tavsiye edilen ve olması gereken kurulum malzeme önerilerini bulabilirsiniz.

Periyodik Kontrollerde Kritikler

Yangın tesisat periyodik kontrol yapılırlar bazı kritik durumlar göz önüne alınıyor. Yangın tesisatı ekipmanları, hortumları, motopompları ve diğer malzemeleri için belirlenen sürelerde kontroller yetkili kişiler tarafından yapılıyor. Su deposu, yangın pompaları, dolapları, iç ve dış teçhizatları, hidrant sistemi, sprink sistemi ve debi tayini gibi birçok işlem alanında kontroller gerçekleştirilir.

Yangın tesisatı periyodik kontrolü yapılmasındaki temel amaç kişilerin sağlığı ve güvenliği için yaşanabilir bir alan sağlamaktır. İş güvenliği kanununa göre yapılan periyodik kontrollerde kritik belirlemeler üzerinden düzenleme ve eklemelere gidilir. İşletmeler için kurulan yangın tesisatları için birçok sistem geliştirilmiştir. Sulu, köpüklü, tozlu ve diğer yangın tipi durumlarına göre muayeneleri yapılıyor.

Yangın Söndürme Sistemleri

Doğal afet yangınlarının yanı sıra farklı tiplerde yangınlar oluşabilir. Bunlar iş kazaları, gaz kaçağı ve diğer olası durumlardır. Bunlar için geliştirilmiş farklı yangın müdahale teknikleri bulunuyor. Sulu söndürme, köpüklü söndürme ve gazlı söndürme gibi tesisatlar yer alıyor. Herhangi bir insan gücüne gerek kalmadan sadece tek bir tuş ile tesisatı yangın sırasında aktif hale getirebilirsiniz. Bu tesisatlar bina içlerine tavan ve taban olacak şekilde yerleştirilir. Yangın tipine ve çıkma özelliğine göre farklı farklıdır. Yangına erken müdahale için tercih edilen bu tesisatlar için iletişime geçebilirsiniz.

Yangın Söndürme Tesisatı Periyodik Kontrolü
bottom of page