top of page

Gebze Periyodik Muayene

Gebze bölgesi; Çayırova, Gebze ve Dilovası ilçelerini içine alan bölgedir. Bu bölgede TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, GÜZELLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, MARMARA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ , DİLOVASI İMES, GEBZE PLASTİKÇİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, GEBZE KİMYACILAR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ve daha birçok ismini şu anda sayamadığımız organize sanayi bölgeleri bulunmaktadır. İş ekipmanlarının (hava tankı, vinç, forklift, endüstriyel kapı, raf sistemleri vb.) ve tesisatların (yangından korunum sistemleri, iklimlendirme ve havalandırma tesisatları, elektrik tesisatları) periyodik kontrol ve muayene süreci, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve iş ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliği gereği yasal zorunluluğu bulunan, aynı zamanda yaptırılmasının firmanıza doğrudan ve dolaylı birçok faydası bulunan hizmetlerdir. Gebze periyodik muayene bu bölgede bulunan firmalarz sunduğumuz hizmetimizdir.

Gebze sanayi bölgesinde periyodik muayene
Gebze Bölgesi Periyodik Muayene

Gebze Periyodik Muayene Faydaları

Bu faydalardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  • Ekipman ve tesisatların kullanım ömrünün uzaması

  • Bakım aralıkların açılması

  • Kullanılacak sarf malzeme oranlarının azalması

  • İş kazalarının azalması sonucu personelde güvenli ortamda çalışıyor olmanı getireceği çalışma verimi

Periyodik kontrol ve muayenelerin faydalarından birkaçı bunlardır. İş kazalarının yaşanma oranını aşağı çekiyor oluşu başlı başına bir tercih sebebidir. İş sağlığı ve güvenliği alanının ana amaçlarından bir tanesi iş kazası oranlarını düşürerek maddi ve manevi zararların ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Periyodik muayene bu anlamda da çok önemli bir yere sahiptir.

Gebze Periyodik muayene alanında Ekipnete kayıtlı kalıcı numarası bulunan alanında tecrübeli ve uzman makine ve elektrik mühendislerimizle sizlere Gebze bölgesinde de hizmet vermekteyiz.


Periyodik kontroller yasal zorunluluk nedeniyle standartlarda aksi belirtilenler hariç olmak üzere yılda en az bir kez yapılmalıdır. Kaldırma iletme ekipmanları gibi ekipmanlarda risk görülmesi durumunda bu sayı yılda dört defaya da çıkarılabilmektedir. Bu noktada işveren ve iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerince risk değerlendirmesi yapılması ve buna göre hareket edilmesi gerekmektedir.


Gebze Periyodik Kontrol ve Muayene Hizmetlerimiz

Firmamızın sunduğu periyodik muayene alanlarından bazıları;


  1. Basınçlı Kaplar (Kompresör-hava tankı, buhar kazanı, hidrofor, otoklav, boyler, kalorifer kazanı, genleşme tankı vb.)

  2. Kaldırma iletme ekipmanları ( Vinç, Mobil Vinç caraskal, transpalet, forklift, sabit in,ş mahalline hizmet veren platform, asılı erişim donanımı, hareketli rampa vb.)

  3. Depolama Tankları (Kriojenik Tanklar, Mazot Tankları, Sıvılaştırılmış gaz Tankları, Atmosferik Depolama Tankları vb.)

  4. Endüstriyel Raf sistemleri periyodik kontrolü

  5. Endüstriyel Raf sistemleri statik analizi ve dinamik analizi,

  6. Exproof Ekipmanların Periyodik Muayenesi

  7. İş Makinası periyodik muayenesi ( Ekskavatör, Greyder, loader, bobcat, Beton pompası, Beton Mikseri, kazıcı-yükleyici vb.)

  8. Makine Tezgahları (CNC, Freze, Torna, Matkap, İnşaat Makineleri )

  9. Elektriksel ölçümler ( Topraklama ölçümü pano kontrolleri, Elektrik İç Tesisat Uygunluk Kaçak akım röle testleri, termografik muayene, paratoner Ölçümü, Jeneratör Muayenesi vb.)

  10. Yangından Korunum Sistemleri (Yangın dolabı, yağmurlama Sistemleri, Hidrant, Yangın Pompası, )

  11. Havalandırma tesisatı periyodik kontrolü

  12. İş Hijyeni ve Ortam ölçümleri (Aydınlatma, Gürültü, Toz, VOC, Manyetik Alan Ölçümü vb.)

Siz de Gebze bölgesinde periyodik kontrol hizmeti almak için aşağıda yer alan teklif al butonundan ya da iletişim kanallarımızdan bize ulaşabilir ve hızlı bir şekilde periyodik muayene hizmeti satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

462 görüntüleme
bottom of page